HU | ENRólunk


Cégcsoportunk több évtizede van jelen a hazai és nemzetközi piacon. Szemünk láttára és részvételünkkel zajlott le egyre gyorsuló ciklusokban az információtechnológia evolúciója. Az utolsó fejlődési ciklus eredménye az IoT (Internet of Things) majd később az IoE (Internet of Everything) világ kialakulása. A változások hatására hoztuk meg döntésünket, hogy helyzetünket és szerepünket az új, megváltozott piaci igényeknek megfelelően újrapozícionáljuk. Az új technológiát az évtizedes tapasztalatok megalapozottságával kezeljük, innovatív megoldásokkal globális szolgáltatásokat fejlesztünk. Célunk, hogy stabil alapokon, az évtizedek tapasztalatával és a hitelesség biztonságával bizalmat építsünk!

De a Cégcsoport történetnek nem csak napos oldala van: a 2008-as gazdasági válság és annak hatásai minket is érintettek. A válság hatása még erősebben érintette az IT cégeket, minket is, mivel a hagyományos termékeink illetve fejlesztési képességünk iránti igény fokozatosan csökkent éveken keresztül 2010-2013 között. A nagy IT beruházások sok helyen elmaradtak, vagy halasztást szenvedtek, sok cég csődbe ment. A közigazgatási informatika nagymértékben központosítva lett és érvényesült az „egy megoldást mindenkinek” elve. Ezzel is jelentősen szűkül a kis és közepes IT vállalkozások piaca melybe Cégcsoportunk is beletartozik. Ez a piaci változás is eredményezte profilunk és portfoliónk újratervezését és új stratégiánk elhatározását.

Ebben az új, internet átszőtt világban felhőszolgáltatások jelentik az alkalmazások igény szerinti biztonságos kiszolgálásához szükséges erőforrások hátterét. Az IoE megoldásai késedelem nélkül képesek biztosítani az informatikai szolgáltatások globális használatát, minimális felhasználói befektetés mellett. A mi szolgáltatásaink is ezen az erőforráson alapulnak. Az IT piac ügyfelei között egyre többnél megfigyelhető a trend, miszerint az informatikai megoldásokat nem a beruházás és a műszaki értelembevett üzemeltetés, hanem az igénybevett felhő alapú szolgáltatás valamint a hozzátartozó megfelelő jogosultság keretein belül kívánják igénybe venni. Szakmai informatikai megoldásokat ma már igény szerinti hozzáférés formájában is kell tudni biztosítani igen rövid bevezethetőséggel és a befektetési költségek minimalizálása mellett.

Az innováció hatékonyan támaszkodik az informatika kínálta megoldásokra, nagy része az információk korszerű ismereteken alapuló feldolgozásán alapul. Előtérbe került annak a kérdése, hogy az új korszerű elképzelés vagy ötlet mennyire hatékony innovációval párosul. A problémák komplexitása miatt az innováció sebessége is képes egymaga eldönteni a versenyt. Aki előbb lép ki új megoldásaival a piacra, sokszor behozhatatlan előnyhöz jut! Új stratégiánk központjában az innováció áll.

Az Intersoft legyen az „IoE újkor” innovatív megoldásainak szállítója!

A cél eléréséhez meglevő portfóliónkat megőrizve új profil kialakítására van szükség.

  • Az IoE világának egyik sarkalatos kérdése az adatok és információk hitelessége. A kapcsolatok milliárdjain áramló kommunikáció - emberek és emberek (P2P), emberek és gépek (P2M), gépek és gépek (M2M) között - biztonsága alapvető fontosságú. A tévedés vagy szándékos hamisítás beláthatatlan, minden eddiginél nagyobb károkat okozhat, hiszen ekkora tömegű adat esetében a megbízhatóság tekintetében is a gépekre, az IT-re vagyunk utalva. Munkatársaink ezen a téren folyamatosan végeznek kutatásokat és azok nyomán fejlesztéseket, nemzetközi együttműködéssel. Az elmúlt évek eredményeképpen számos új megoldást, módszert és rendszert dolgoztunk ki.
    • Az ADNS Jogjegy rendszer áruk, tranzakciók, digitális objektumok hitelességét kriptográfiai eszközökkel biztosító IT rendszer. A szabadalommal védett eljárás bevezetése termékpályák nyomon követésében, elsősorban az élelmiszeriparban és kereskedelemben indult be. A következő években a szolgáltatás úgy földrajzi, mint tartalmi értelemben vett globálissá tétele a cél.
    • Loca Credibilia megoldásunkkal a dokumentumok hitelességét, a dokumentumokkal kísért tranzakciók és ügymenetek biztonságának növelését tudjuk biztosítani. Az eljárás fejlesztése folyik az Európai Unió támogatásával.
  • Az IoE világ másik nagy kérdése az elektromibilitás. Ez messze többet jelent, mint az árammal működő gépjárművek és az önvezető járművek megjelenése. A magunk eszközeivel úgy járulunk hozzá az e téren végbemenő fejlődéshez, hogy létrehoztunk egy nemzetközi teamet, akik az ezzel kapcsolatos feladatokat áttekintették és számos innovatív új megoldást terveztek. Az általunk vezetett team megtervezte a CEEeRP (Central and Eastern Europian energy Roaming Platform) rendszert, mely felhőszolgáltatás segítségével biztosítja az elektromobilitás szereplőinek pénzügyi/elszámolási feladatait támogató IT szolgáltatást. Ezzel kapcsolatosan konzultációs és fejlesztési munkát vállalunk potenciális ügyfeleinknek.